Familiedag på Salmon Center Bodø

Familiedag på Salmon Center Bodø

 

Omtrent 600 besøkende tok turen til Salmon Center Bodø lørdag 1. september. Besøkende fikk et bredt innblikk i en av Norges raskest voksende næringer, samt fylt dagen med spennende aktiviteterfor både voksne og barn.

 

Familiedagen på Salmon Center på lørdag trakk mange besøkende. Solfylte forhold, gode bidragsytere og entusiastiske deltakere gjorde arrangementet spesielt vellykket. Norsk Fisketransport, Bodø/Glimt, Saltenlaks, Kobberløpet og mange flere bidro til å gjøre dagen minneverdig for alle som deltok.

 

Lakserodeo, Laksetrailer og Laksekamp

Utenfor inngangen var den rundt 30 meter lange laksetraileren parkert, med banneret «Laksekampen» hengende fra rekkverket. Laksekampen er et samarbeid mellom Fotballklubben Bodø/Glimt og Salten Aqua, hvor tilskuerne får servert et laksemåltid under kampen. Laksetraileren har vært på turne i Salten-området for å promotere søndagens fotballkamp mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08, og turneen avsluttes ved Aspmyra Stadion på søndag før kampstart. Spillere fra Bodø/Glimt, representanter fra Kobberløpet og Saltenlaks møtte på lørdag unge, spirende idrettsstjerner, som fikk testet balansen sin på den mekaniske rodeo-laksen.

 


Lakse-rodeo foran brønnbåten Novatrans.

 

Laks for alle

Alle besøkende ble tilbudt et skreddersydd måltid med laks og grønnsaker. Lokalmatprodusenten Saltenlaks serverte røkelaksprodukter på egen stand, i tillegg til flere stasjoner og stander hvor besøkende kunne forsyne seg med måltider og delta i konkurranser.

 


Diskusjon med kokken om hvordan «skattekisten» skal komponeres.

 

Omvisning og utforsking

I underkant av 100 besøkende fikk være med på ribbtur til oppdrettsanlegget ved Storevika utenfor Saltstraumen, som til vanlig driftes av Gifas (Gildeskål Forskningsstasjon). Gjestene fikk selv prøve å kaste ut fôr til fisken, til glede for passasjerene i båtene og laksen i merdene. Etter endt besøk gikk turen tilbake til visningssenteret i Bodø.

Norsk Fisketransport bidro til arrangementet med Brønnbåten Novatrans, som var fortøyd til kaien utenfor visningssenteret. Flere barn og voksne fikk gå om bord fartøyene og utforske på egenhånd, til glede for mange, unge båt-entusiaster. Om bord serverte mannskapet kaffe, brus og kake til besøkende.

 


Om lag 100 personer fikk være med på ribbtur til Storevika.

 

Salmon Center Bodø har jevnlig arrangementer for både store og små, med den hensikt å styrke det generelle kunnskapsnivået om laksenæringen. Visningssenteret har en sentral plass i bybildet og arrangement som dette bidrar til å synligjøre næringen, noe som er i tråd med formålet til visningssenteret. Salmon Center Bodø takker alle besøkende, og ønsker alle velkommen tilbake til visningssenteret.

 


Familiedagen utenfor visningssenteret til Salmon Center Bodø.
Tekst og foto: Salten Aqua