Gifas unngår slangekrøll

Gifas unngår slangekrøll

 

Gildeskål Forskningsstasjon har utviklet en slangespreder som forenkler jobben og hindrer at slangene slites raskt.

Det er teknisk leder Tomas Bjørnå og områdeleder Arve Storholm i Gifas som har utviklet den nye slangesprederen som er veldig enkel å bruke.

Men poenget med en slangespreder er å holde fôrslangene så rette som mulig fra fôrflåten til merden.

Det er et vanlig problem at fôrslangene blir tette på grunn av at de ikke ligger i rett linje. Og slangene slites raskere om det er mange svinger på slagen mellom fôrflåten og merden.

 

Fungerer

Gifas opplyser at det finnes andre slangespredere i markedet, men disse består av flere komponenter og en vanskeligere å montere. Gifas sin patenterte slangespreder er mindre avansert, monteres raskt og blåses opp når det ligger på plass.

-Vi har svært gode erfaringer med prototypen som er testet ut siden november i fjor, sier Arve Storholm. Han legger til at dersom en slangespreder mot formodning skulle komme på avveie, vil den ikke gjøre stor skade.

 

Enkel og grei

-Vi har utviklet en enkel, men effektiv slangespreder, sier Tomas Bjørnå.

Gifas har ikke kommet fram til noen pris, men antyder at denne vil koste ned mot en fjerdedel av prisen på andre slangespredere i markedet.

Det er selskapet Norlense i Lofoten som skal produsere og distribuere den nye slangesprederen.

-Dette er et godt og solid produkt vi gjerne vil være med på. Jeg er veldig spent på hvordan markedet vil motta denne, sier daglig leder Geir Sørensen i Norlense.

 

 

Tekst: Lars Antonsen