12 Jun Oppdrettsflåta ble sushi-restaurant for United-stjernene
Med blankskurte dekk, sol fra skyfri himmel og fersk sushi fra Ohma ble dagen noe annerledes for Peter Schmeichel, Bryan Robson, Ronny Johnsen og lokale United-supporterne.
-Da vi først skulle gjøre noe ekstra for History of legends på tur, fant vi ut at vi måtte gjøre noe spesielt, sier arbeidende styreleder Morten Lorentsen i Gildeskål Forskningsstasjon.
Oppdekkingen av over 30 sitteplasser tok Monica Nilsen i Salmon Center og røkterne om bord på flåta seg av. Da følget ankom med RIB etter å ha vært på opplevelsestur i Saltstraumen, ikke langt fra der flåta er fortøyd i Storevika, var det nok en og annen Manchester United-supporter som hevet øyenbrynene.
Verdens beste
Flotte omgivelser på fjorden og et oppdrettsanlegg i umiddelbar nærhet tok nesten oppmerksomheten vekk fra sjømatmåltidet. Arctic RIB brukte to båter for å få med seg følget og båtfører Johnny Johnsen måtte innrømme at det var hyggelig å få treffe folk han til nå hadde beundret fra TV-stolen.
Peter Schmeichel var invitert til Bodø av History of Legends. Dansken, som nå har rukket å bli 53 år, spilte i mange sesonger på Manchester United og ble i flere år på rad kåret til verdens beste fotballkeeper på begynnelsen av 90-tallet.
Peter fornøyd
-Helt fantastisk. Jeg har aldri vært ute i den råe og flotte naturen dere har her. Unntaket er Tromsø, der har jeg vært, men det kan ikke måle seg med dette. Uten tvil verd turen, sa Peter Schmeichel før han forlot Storevika.
Flere av de ansatte i Gifas/Salten Aqua benyttet sjansen til å være med og ta en prat med fotballstjernene – flere av dem er ihuga United-supportere. Stemningen på flåta var avslappet og naturlig og Ronny Johnsen pratet villig vekk og skrev autografer så blekket sprutet. Ikke så lett å glemme en norsk spiller som har gjort suksess på Old Trafford.
Da følget la av gårde tilbake til Bodø hadde alle fått sitt. Inkludert en bit info om miljøvennlig og bærekraftig oppdrett.
Tekst og foto Lars Antonsen