Stor aktivitet blant barn og voksne

Stor aktivitet blant barn og voksne

 

Da det lokale skytterlaget stod uten hovedsponsor trådde Gildeskål Forskningsstasjon til. Det berget aktiviteten til mange barn og unge.

Et 20-talls skyttere i alle aldre er samlet til treningskveld. Skytterlagets ivrigste ønsker å vise fram det som skjer på 100-meteren og 300-meteren. Det er på disse avstandene det skytes på banen som ligger utenfor Inndyr. Vel så viktig er skytebanen for de mange storviltjegerne i Gildeskål som hvert år trenger minimum 30 skudd treningsskyting pluss oppskyting.

 

Hevder seg nasjonalt

Mellom 20 og 30 skyttere er samlet til dugnad og treningskveld på Jelstad. Det er normalt. Ida Kristiansen innrømmer at det kunne vært flere damer med, men sier at på ungdomssiden er det ca 50/50 gutter og jenter.

-Det er noe med å rekruttere damer rundt 40 til en ny sport. Det er ikke enkelt, sier hun. Selv er hun 4. klasseskytter og har gode resultater å vise til både i NNM, Norgescup og under Landssytterstevnet.

-Jeg synes hun alltid kommer hjem med en pokal av en eller annen størrelse, roper en kar bak i lokalet.

 

Elektronisk

Det skytterlaget vi kjenner i dag kan vise til aner bak til 1881-tallet, men det skytterlaget vi kjenner, har en fane fra 1902.

-Skyting er jo en av våre eldste organiserte aktiviteter, sier leder Per-Harald Eriksen. Nå er man imidlertid kommet vekk fra anviserspaken i grava og over på elektroniske skiver. Takket være sponsoratet til Gifas og de andre støttespillerne får man nå en topp moderne skytebane på Jelstad utenfor Inndyr.

 

Skyttere i alle aldre stiller opp når det er dugnad- og treningskveld på Jelstad Skytebane. (F.v)
Anita Kjærnes, Vilma Kjærnes Christensen, Theodor Kjærnes Christensen, Ida Kristiansen,
Gunnar Kristiansen, Bjørn Ronny Madsen, Morten Lorentzen, Per Harald Eriksen, Andreas Nandor Hansen,
Benjamin Seljeseth, Eir Didriksen, Laila Didriksen, Monica Torbergsen og Magnus Torbergsen.

 


Morten Mangseth Lorentsen (t.v) kan med glede støtte opp om skyttermiljøet på Inndyr.
Per-Harald Eriksen i Inndyr Skytterlag er veldig fornøyd.

 

Tekst og foto Lars Antonsen