Utvider flåten med to nye båter

Utvider flåten med to nye båter

 

Etter gode erfaringer med arbeidsbåtene Obelix og Lillefix, styrker Gifas kapasiteten med ytterligere to nye båter fra Sletta Verft. Båtene Idefix og Botanix ble levert til Gifas 10. juli, og skal operere på lokalitetene Storevika i Bodø og Leirvik i Gildeskål. 

Som nye tilskudd i flåten til Gifas, er Idefix og Botanix i godt selskap sammen med båtene Asterix, Majestetix, Lillefix, Trym, Obelix og Frøy, hvorav de to sistnevnte ble tatt på land for vedlikehold når de ble avløst av Idefix og Botanix.

 

Om båtene

Idefix og Botanix er identiske, måler 10,4 x 4,7 meter og er bygget i aluminium. Dette er verftets byggenummer 166 og 167. Fremdriften for Idefix og Botanix besørges av to stk Nogva Deere på 135 hestekrefter. Arbeidsbåtene er utstyrt med kran fra Bergen Hydraulic PK6500 og to Capstan fra Lorentzen Hydraulikk.

 

Styrket kapasitet

For å kunne drifte lokalitetene på best mulig måte kreves det at alle arbeidsbåtene jevnlig blir vedlikeholdt, vasket, malt og desinfisert. Tiltakene bidrar til å tilfredsstille krav, samt for å opprettholde en viss rotasjon. Fartøyene rullerer med å være på slip. I løpet av et år har Gifas 180 liggedøgn på slip, fordelt på de ulike båtene. To nye båter bidrar dermed til å styrke egen kapasitet, spesielt når andre båter ikke er tilgjengelig.

 

Samarbeidet med Sletta Verft

Sletta Verft har tidligere levert båtene Obelix (2011) og Lillefix (2017) til Gifas. Selskapet drives av Kåre Sletta, og ble etablert i 1946. De siste tolv årene har selskapet levert fartøy til oppdrettsnæringen. «Sletta Verft er nøye i byggeprosessen, med høy kvalitet på arbeidet og en helt egen finnish på båtene. Vi er fornøyde med alle båtene til nå.», sier Roy Arne Eilertsen ved Gifas. «Samarbeidet fungerer veldig godt», forteller Kåre Sletta ved Sletta Verft. «I tillegg til å fokusere på kvalitet og kostnader for kunden, fokuserer vi også på å gi god oppfølging i etterkant», avslutter Kåre Sletta.

 


Gifas kjører båtene Idefix og Botanix på vei hjem til Inndyr i Gildeskål,
fra Sletta Verft i Mjosundet (Møre og Romsdal).

 

Tekst og foto: GIFAS